Voetbal Geeft-serie wint Zilveren SponsorRing Award 2024

alt jun, 7 2024

Voetbal Geeft-serie wint prestigieuze SponsorRing Award

Op 5 juni 2024 werd tijdens een feestelijke ceremonie de zilveren SponsorRing uitgereikt aan de Eredivisie CV, de VriendenLoterij en EMM. De onderscheiding werd verleend in de categorie 'Branded Content en Media Partnerships' voor de veelgeroemde Voetbal Geeft contentserie. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend om de beste sponsorprojecten in Nederland te eren en om de professionaliteit binnen de sponsorindustrie te bevorderen.

Een samenwerkingsverband met een doel

De Voetbal Geeft contentserie is het resultaat van een samenwerking tussen de Eredivisie CV, de achttien clubs, en de Maatschappelijk Partner VriendenLoterij en EMM. Het project heeft als doel een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving, door de impact van Eredivisieclubs op mensen te belichten. Een centrale rol binnen de serie is weggelegd voor verhalen van individuen die op een bijzondere manier zijn geraakt door de maatschappelijke activiteiten van de clubs.

De serie biedt een podium aan de uiteenlopende maatschappelijke projecten van alle Eredivisieclubs. Van initiatieven die sport en beweging onder jongeren stimuleren tot projecten die eenzaamheid onder ouderen aanpakken. Elke aflevering van de serie laat zien hoe voetbal meer is dan alleen een spel, het is een krachtig middel voor sociaal verandering en verbinding.

Voetbal Geeft: van contentserie tot maatschappelijke beweging

Voetbal Geeft is meer dan alleen een serie, het is een bredere maatschappelijke beweging. Onder de paraplu van deze beweging vallen niet alleen de contentserie, maar ook de Voetbal Geeft prijs en de Voetbal Geeft week. Gedurende deze speciale week organiseren alle Eredivisieclubs diverse activiteiten die bijdragen aan de maatschappelijke betrokkenheid en gezondheid.

Een van de meest opvallende initiatieven binnen Voetbal Geeft is het Voetbal Geeft-prijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een club of persoon die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de samenleving. Het gaat daarbij om vernieuwende en impactvolle bijdragen, die een zichtbaar verschil maken in de directe leefomgeving van mensen.

De impact van voetbal op de samenleving

De impact van de Eredivisieclubs op de samenleving is enorm en veelzijdig. Ze spelen niet alleen een cruciale rol in het bevorderen van sport en spel, maar zijn ook actief betrokken bij uiteenlopende maatschappelijke projecten. Zo organiseren clubs regelmatig clinics voor jongeren, zetten zich in voor diversiteit en inclusiviteit, en ondersteunen talloze lokale initiatieven.

Een van de highlights van de Voetbal Geeft-serie is een segment over een voetbalclinic voor kinderen met een beperking, georganiseerd door een Eredivisieclub. Dit soort clinics laten zien hoe de clubs barrière-verlagend en inclusief kunnen werken. Daarnaast tonen de clubs een opmerkelijke inzet voor kwetsbare groepen binnen de samenleving.

Professionalisering binnen de sponsorindustrie

De SponsorRing award is een belangrijke erkenning binnen de Nederlandse sponsorindustrie. Het uitreiken van deze prijs heeft als doel om de kwaliteit en de professionaliteit van sponsoring in Nederland te bevorderen. Door initiatieven zoals de Voetbal Geeft-serie te belonen, worden andere organisaties geïnspireerd om eveneens hoogwaardige en maatschappelijk verantwoorde sponsorprojecten op te zetten.

De zilveren SponsorRing voor de Voetbal Geeft-serie is een bekroning op een project dat met hart en ziel is gerealiseerd. Het benadrukt het belang van samenwerking tussen sportorganisaties en maatschappelijke partners. Zoals directeur van Eredivisie CV, Jan de Jong, stelt: “Deze prijs is niet alleen voor ons, maar voor iedereen die bijdraagt aan het welzijn van onze samenleving. Voetbal heeft de kracht om mensen te verbinden en levens te veranderen.”

De toekomst van Voetbal Geeft

Met het winnen van de zilveren SponsorRing award ligt er een solide basis voor de toekomst van Voetbal Geeft. De betrokken organisaties hebben aangekondigd de serie voort te zetten en uit te breiden. Hierdoor zullen nog meer maatschappelijke projecten in de schijnwerpers worden gezet. Ook de Voetbal Geeft week en de jaarlijkse prijsuitreiking blijven een vast onderdeel van de agenda.

De toewijding aan een gezondere en inclusievere samenleving blijft de kern van de missie van Voetbal Geeft. Het succes van de serie geeft aan dat maatschappelijke betrokkenheid en sport hand in hand kunnen gaan. Hiermee vormt Voetbal Geeft een inspirerend voorbeeld van hoe sport niet alleen vermaakt, maar ook een betekenisvolle impact kan hebben op het dagelijkse leven van mensen.

Schrijf een reactie