De moedermaatschappij van de bekende winkelketen Bristol heeft officieel de sluiting van zijn winkels aangekondigd. Dit besluit volgt op een periode van dalende verkopen en toenemende concurrentie in de detailhandelsector. Het bedrijf belooft getroffen werknemers te ondersteunen en bereidt zich voor op de sluiting. De exacte sluitingsdata zijn nog niet bekend, maar de sluiting wordt binnen enkele maanden verwacht.

De Amerikaanse acteur en komiek Bob Newhart is op 94-jarige leeftijd overleden. Newhart was bekend om zijn unieke komische stijl en had een lange en succesvolle carrière in televisie en film. Zijn overlijden werd gemeld op 18 juli 2024.

Het Europees Parlement heeft zijn onvoorwaardelijke steun aan Oekraïne uitgesproken en tegelijkertijd de Hongaarse premier Viktor Orbán bekritiseerd voor zijn opvattingen over Oekraïne. Deze ontwikkelingen vonden plaats op de tweede zittingsdag van het nieuwe parlement, tien jaar na de MH17-ramp waarbij 298 mensen omkwamen, waaronder vele Nederlanders.

Jasper Philipsen prijst Mathieu van der Poel en geeft hem een '10 uit 10' voor zijn uitzonderlijke prestaties, vooral omdat van der Poel wereldkampioen is. Philipsen behaalde eerder zijn eerste etappeoverwinning in de Tour de France 2024, waarbij hij Biniam Girmay en Pascal Ackermann versloeg in een spannende sprint.

Premier Mark Rutte zal zondag om 16:30 uur een toespraak houden vanuit het Torentje in het Binnenhof. Hij zal de huidige politieke situatie bespreken na een week van intense onderhandelingen tussen politieke partijen. De gehele Nederlandse regering is recentelijk afgetreden, en er wordt druk uitgeoefend op Rutte om eveneens af te treden. De inhoud van de toespraak is nog onbekend.