FC Volendam RSS

Nick Runderkamp: ‘Ik wil het maximale uit mezelf halen’

Door: Cor Westerveld Zo vader zo zoon. Het zou zomaar eens kunnen dat Nick Runderkamp (Mepper) in de voetsporen treedt van zijn vader Nico (Mepper), die in het seizoen 1983/84 zijn debuut maakte als spits tijdens het eredivisieduel FC Volendam-FC Den Bosch (1-1). In totaal speelde hij elf wedstrijden voor FC Volendam en scoorde vier keer. Hij vertrok halverwege het seizoen daarop naar Haarlem en beëindigde zijn carrière op 23-jarige leeftijd bij Cambuur. Waarna hij de nodige successen boekte in de zaal met Vodafar, Succes, Bunga Melati en het Nederlands team. Natuurlijk hopen jonge spelers zo snel mogelijk door te breken. Ook Nick. “Je hoopt daarop, maar ik besef dat ik nog niet zover ben. Ik probeer op de training en in de wedstrijden van Jong Volendam het maximale uit mezelf te halen. Ik heb een aardige trap, een goede loopconditie, maar moet fysiek sterker zien te worden. Ik ga voor dat laatste naar de sportschool. Bij FC Volendam is alles goed geregeld. We hebben bijvoorbeeld ook een looptrainer”, vertelt de 19-jarige middenvelder. Opbouwend Zijn vader staat meestal langs de lijn als hij met Jong Volendam moet spelen. “Als ik dingen goed doe, hoor ik hem niet. Maar als ik iets niet goed doe, dan wil hij nog weleens een gil geven, gevolgd door een positieve opmerking.” ’Mepper’ senior en junior komen elkaar dagelijks tegen tijdens het werk. Vader Nico runt café restaurant De Vrijheid en zoon Nick werkt bij hem in het restaurant. “We hebben het elke dag over voetbal. Samen bezoeken we vrijwel alle wedstrijden van FC Volendam. Van mijn vader krijg ik goede adviezen. Ik heb hem zelf nooit in het echt zien spelen, maar wel een paar wedstrijdbeelden gezien uit de tijd dat hij actief was als spits in het betaald voetbal.” Over de prestaties tot nu toe van FC Volendam is hij kort. “Goed gestart, daarna een dip, maar het komt wel weer goed”, klinkt het stellig. Dat FC Volendam te maken heeft met de nodige blessures, hoeft volgens hem geen belemmering te zijn om de weg omhoog weer in te slaan. “Dan moeten de invallers het maar doen. Er zit kwaliteit genoeg in de selectie.” Nick Runderkamp merkt zelf dat hij stappen maakt. “Ik leer erg veel. In de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag (2-1) mocht ik het laatste half uur meedoen en scoorde ik de tegentreffer.” Hij heeft dus al geroken aan het eerste elftal. In de interne footgolf competitie van FC Volendam kan hij zich al meten met de besten. Samen met Jack Tuijp en Ties Evers gaat hij aan de leiding. Nu nog de stap naar het eerste. Als dat lukt, plukt FC Volendam wederom de vruchten van de eigen jeugdopleiding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *