FC Volendam RSS

Jeugdverslagen FC Volendam 27 februari

Roy Tol zet met werelddoelpunt kroon op overwinning FC Groningen A1 - FC Volendam A1 (1-3) Op een moeilijk bespeelbaar natuurgrasveld op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen moest FC Volendam A1 zaterdagmiddag de degens kruisen met hun leeftijdgenoten uit het Hoge Noorden. De eerste helft verliep moeizaam, maar in de tweede helft kwamen de oranjehemden gaandeweg steeds meer op stoom. Op hun overwinning kon uiteindelijk dan ook niets worden afgedongen. De start van de Volendammers was matig. Het thuisteam zakte steeds ver in en hoopte, wellicht ingegeven door hun teleurstellende positie op de ranglijst, via countervoetbal succesvol te zijn. Er werd nauwelijks druk gezet, maar geloerd op slordigheidjes van hun opponent. Het lukte FC Volendam nauwelijks zijn organisatie goed op orde te krijgen en men mocht van geluk spreken dat de Groningers verzuimden van hun foutjes te profiteren. De grootste kans was voor de nummer 7 van FC Groningen. Na een slippertje van Darryl Bäly ging hij, in de 7e minuut, alleen op doelman Marlon Coco af. Marlon bleef echter goed naar de bal kijken en voorkwam met een uitstekende redding een vroege achterstand. Pas na ruim een half uur spelen kwam FC Volendam beter in de wedstrijd en kon zijn eerste wapenfeit worden genoteerd. Met een geweldige passeeractie speelde Richie Owusu-ansah zich op rechts vrij in de vijandelijke 16. Zijn voorzet op de bij de tweede paal vrijstaande Jamie Jacobs was perfect, maar helaas liet Jamie’s timing te wensen over en verdween zijn kopbal daardoor naast het doel. Even later veroverde Rodney Smorenberg met een prima tackle de bal. Hij gaf Salim Mansouri de openingstreffer op zijn schoen, maar die raakte de bal slechts half, zodat ook deze grote kans verloren ging. Tijdens de rust werden de puntjes weer even op de i gezet en drukte de trainer zijn manschappen op het hart vooral geduldig te blijven en in de tweede helft wél de juiste keuzes in de eindfase te maken. Dan zou het beslist goed gaan komen. In het begin van de tweede helft was het nog even zoeken naar de juiste balans, maar toen die eenmaal was gevonden, was er nog maar één ploeg die voetbalde en dat waren onze mannen. Toch duurde het tot de 60e minuut dat er weer een doelrijpe kans werd gecreëerd. Na een fraaie run bereikte Kevin Owusu Asare met een prima voorzet Richie Owusu-ansah. Het leek een simpel intikkertje te worden, maar op drie meter van de doellijn kwam Richie niet verder dan een rollertje dat simpel kon worden gekeerd. Twee minuten later ging Richie op herhaling, maar ook nu lukte het hem niet de bal over de doellijn te krijgen. In de rebound was Rodney Smorenberg wel succesvol. Hij schoot de bal hard tegen de touwen, 0-1. De vreugde duurde echter maar kort, want 5 minuten later was de stand alweer in evenwicht, De wijze waarop paste precies in de reeks bijzondere tegendoelpunten die wij dit seizoen al eerder incasseerden. Een terugspeelbal werd door Marlon in zijn doelgebied opgeraapt. Het leverde FC Groningen een vrije trap op 3 meter van onze doellijn op. De spelers in de muur liepen uiteen en de gelijkmaker was het gevolg, 1-1. Vervolgens toonden onze mannen veerkracht en dat zij zich door dit soort tegenvallers niet meer zomaar uit het veld laten slaan. Vier minuten later was de gelijke stand namelijk alweer in een voorsprong omgebogen. Via 3 passes was de Groninger achterlijn bereikt. Invaller Gani Meholli was het eindstation en degene die de bal het laatste tikje gaf en dus de treffer achter zijn naam liet bijschrijven, 1-2. De Groningers probeerden er nog een slotoffensief uit te pompen, maar onze verdediging, met daarin een uitblinkende Darryl Bäly, stond als een huis en kwam niet in de problemen. Toch hielden wij nog wel een keer de adem in toen Marlon van dichtbij een kopbal op zich kreeg afgevuurd. Hij pareerde deze echter met een geweldige reflex. In blessuretijd bracht invaller Roy Tol alles en iedereen in vervoering. Met een fenomenale uithaal van buiten de 16 liet hij de bal snoeihard in de verste bovenhoek verdwijnen, 1-3. Door deze overwinning en het puntverlies van naaste concurrenten Sparta en ADO Den Haag werd onze koppositie verstevigd en staat ons team nu 4 punten los van de naaste achtervolgers. Volgende week om 12.00 uur thuis tegen Feyenoord A2. Ook zij zullen ons de punten niet cadeau gaan doen. Er zal dus weer volle bak voor moeten worden gestreden! KLIK HIER VOOR DE FOTO'S Scoreverloop: - (’62) 0-1 Rodney Smorenberg - (’68) 1-1 FC Groningen - (’72) 1-2 Gani Meholli - (’90+4) 1-3 Roy Tol Opstelling FC Volendam A1: Marlon Coco, Mohamed Betti, Marco Tol, Gijs Smal, Darryl Bäly, Jari Vlak (’70 Joey Veerman), Richie Owusu-ansah (’70 Roy Tol), Jamie Jacobs (’59 Gani Meholli), Kevin Owusu Asare (’82 Martijn van Oers), Rodney Smorenberg, Salim Mansouri (‘89 Jason Stekkel) Gerard Veeken   FC Volendam B1 – PSV B1 0-4 De twee voorgaande ontmoetingen in Eindhoven leverde een verlies (2-1) en een gelijk spel op (2-2, uitschakeling beker na de strafschoppen serie). Dus het thuisvoordeel zou op deze mooie zaterdagmiddag de ploeg wel eens een positief zetje kunnen geven. Dit bleek in de wedstrijd echter al snel een illusie te worden. Al na 4 minuten werd onoplettendheid bij FC Volendam hard en meedogenloos door PSV afgestraft. Dit gaf de gasten een boost en zij dicteerden en bepaalden het spel en de wedstrijd. Bijna was het kort daarna al 0-2. Gelukkig wist doelman Barry de bal met een prima reflex over de lat te tikken. Het eerste kwartier had FC Volendam weinig tot niets in te brengen. Na een kwartier het eerste wapenfeit namens FC Volendam door een inzet van Reyza. Hierna kwam FC Volendam iets beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in wat meer evenwicht in de wedstrijd. Daarbij vielen een aantal goede individuele acties van Vicente op. Beide ploegen wisten echter geen kansen te creëren. Als je dan toch een kans krijgt dan moet je hem ook verzilveren. Dat liet PSV in de 34e minuut zien. Een lesje effectiviteit en doeltreffendheid en de ploeg uit Eindhoven kwam voor rust op een comfortabel 0-2 voorsprong. Daar viel weinig of niets op af te dingen en gaf de verhoudingen op het veld goed weer. Na rust probeert FC Volendam zich te herpakken en terug te knokken in de wedstrijd. Een zeer grote kans word echter niet verzilverd. Via kunst en vliegwerk weet PSV de bal uit het doel te houden. Kort daarop na een scherp genomen vrije trap staan er twee spelers van FC Volendam oog in oog met de doelman alleen konden zij de bal niet het laatste tikje geven. De tijd dringt en diverse wissels zijn en worden er door beide ploegen ingebracht. Uit een corner staat een PSV speler helemaal vrij en kon volledig ongedekt de 0-3 binnentikken. Hierna krijgt Vicente een grote kans en een inzet van Derry word door de PSV doelman uit de kruising getikt. Scoren is een aparte kwaliteit en FC Volendam kon ondanks een aantal goede 100% kansen het net niet vinden. Vlak voor het eindsignaal mocht PSV opnieuw een corner nemen. Die werd bij de tweede paal met het hoofd teruggebracht. De geheel vrijstaande invaller mocht de bal ongehinderd intikken en de 0-4 eindstand op het scorebord zetten. Dit was de tweede oorwassing voor de B1 in twee weken. Het team krijgt een paar dagen vrijaf en volgende week staat de volgende topper uit tegen Feyenoord op het programma. Kan de ploeg zich herpakken na deze matige reeks? Wordt vervolgd! Scoreverloop: 0-1 4. Bertalan Kun (PSV) 0-2 34. Cody Gakpo (PSV) 0-3 71. Cody Gakpo (PSV) 0-4 78. Jordan Texe (PSV)) Opstelling FC Volendam B1: Barry Lauwers, Damian Karpentier, Nathanangelo Markelo, Boy Kemper, Kevin van Gasteren, Thomas Schaap (41. Max Veerman), Vicente Besuijen, Marco Speijk (65. Justin Baas), Wessel Stuyt (76. Dani Mes), Ilias Boudouni, Reyza Branellec (60 Derry Murkin). Floris Heuyerjans

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *