FC Volendam RSS

Jeugdverslag FC Volendam 9 januari

Prima herstart van de competitie voor FC Volendam A1 ADO Den Haag A1 - FC Volendam A1 0-3 Trainer Florian Wolf verwachtte vooraf een uiterst lastige wedstrijd tegen één van de, in zijn ogen, sterkste teams in onze voorjaarsreeks. Een serie wedstrijden die ons weer terug moet gaan brengen op het hoogste niveau. Hij kon toen echter nog niet bevroeden dat zijn team een gemakkelijke overwinning op de Hagenaars zou gaan boeken. FC Volendam kwam geen moment in de problemen en nam dik verdiend de punten mee naar huis. Dat daarbij ook nog de nul werd gehouden voelde extra lekker. Hoewel onze mannen in de warming-up verre van scherp leken, kwamen zij toch goed uit de startblokken. Er werd een veldoverwicht opgebouwd dat in de tiende minuut leek te resulteren in het openingsdoelpunt. De vrije trap van Joey Verman was op maat en de afwerking van Roy Tol navenant, maar helaas deed hij dit, volgens de arbitrage, vanuit buitenspelpositie. De gastheren wisten hier weinig tegenover te stellen, maar kregen halverwege de eerste helft toch een opgelegde kans om, tegen de verhouding in, op voorsprong te komen. Gelukkig lepelde de Haagse aanvaller de bal net over het doel van Marlon Coco. Meteen daarop kreeg Roy Tol, op prima aangeven van Salim Mansouri, een nieuwe kans om de score te openen, maar hij was onvoldoende achter de bal gebleven om deze doeltreffend te kunnen beroeren. Nu ging zijn schot over. Een paar minuten later werd Salim met een lange bal van achteruit de vrije ruimte ingestuurd. Ondanks het feit dat zijn aanname te wensen overliet, slaagde hij er toch in zichzelf in kansrijke positie te manoeuvreren. De doelman van ADO Den Haag moest volledig gestrekt om de bal ten koste van een corner te keren. FC Volendam domineerde, maar slaagde er vooralsnog niet in om dit door middel van een treffer te onderstrepen. De tweede helft was amper twee minuten onderweg toen Alex Plat met een prima steekbal de goed in de vrije ruimte gedoken Roy Tol bediende. De door Roy breed gelegde bal werd door Rodney Smorenberg keurig in de verste hoek gedeponeerd, 0-1. Vijf minuten later liet Salim Mansouri een kansloos geacht schot los. Namelijk vanuit een positie waarvan iedereen zich afvroeg waarom hij dat eigenlijk deed. Hij verraste daarmee niet alleen zijn teamgenoten, maar ook de keeper van ADO Den Haag. De bal stuiterde net voor hem op, waardoor hij deze niet onder controle kreeg. Vervolgens liet hij de bal ook nog eens door zijn benen glippen. Een onverwachte meevaller. Eindelijk lachte het geluk ons ook eens toe, 0-2. Een slippertje achterin had er even later zomaar voor kunnen zorgen dat ADO Den Haag de aansluitingstreffer kon scoren, maar gelukkig raakte de Hagenaar de bal slechts half, waardoor Marlon zijn doelpoging simpel onschadelijk kon maken. Met nog ongeveer twintig minuten te gaan deelde Kevin Owusu Asare de Hagenaars de genadeklap toe. Door een lange bal van Darryl Baly net voor de grijpgrage handen van de Haagse goalie uit de lucht te ‘plukken’, verschafte hij zichzelf vrij baan naar het lege doel en kon hij simpel de 0-3 binnen prikken. De buit was definitief binnen. Driemaal gescoord en zelf niets weggegeven. Een prima (her)start en een goede basis voor een hopelijk succesvolle tweede seizoenshelft. Volgende week komt Ajax A2 op bezoek. Een heerlijke tegenstander om de eerste zege een passend vervolg te geven. Scoreverloop: - (’47) 0-1 Rodney Smorenberg - (’52) 0-2 Salim Mansouri - (’69) 0-3 Kevin Owusu Asare Opstelling FC Volendam A1: Marlon Coco, Mohamed Betti (’85 Yorno Tieman), Alex Plat, Marco Tol, Darryl Bäly (’82 Stan Veerman), Joey Veerman (’75 Jamie Jacobs), Roy Tol (’69 Martijn van Oers), Jari Vlak, Kevin Owusu Asare, Rodney Smorenberg, Salim Mansouri (’78 Jason Stekkel) Gerard Veeken FC Volendam onder-12 Na drie trainingen moesten wij zaterdag afreizen naar OJC Rosmalen voor een toernooi. Twee poules van vijf en daarna sowieso nog één wedstrijd maar het liefst twee slotwedstrijden,(kruisfinale en finale). De poule bestond uit de organiserende club (top geregeld), NAC, Excelsior en FC Twente. Een aantal teams dat wij al hebben getroffen in de competitie/oefenduels en wat onbekende clubs. Onze uitslagen waren niet best. Tegen NAC werd met 3-2 verloren (na 15 seconden 1-0 achter. Rosmalen werd met goed samenspel en veel druk vooruit met 3-0 gewonnen. tegen FC Twente was het opnieuw een snelle achterstand die ons de das omdeed waardoor ook deze wedstrijd werd verloren. De laatste wedstrijd tegen Excelsior werd 3-1. Waar gerekend was op minimaal zes wedstrijden werden dit er vijf aangezien wij laatste werden in de poule. De laatste wedstrijd tegen VVV werd met hangen en wurgen een 1-0 overwinning voor onze jongens zodat wij het toernooi in elk geval met een redelijk gevoel konden afsluiten.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *