FC Volendam RSS

Blessure Jay Kruiver overschaduwt winst van alle jeugdelftallen

Sc Heerenveen B1 - FC Volendam B1 3-4 FC Volendam begon sterk en voortvarend aan de wedstrijd. Na een prima aanval met een goed doorzettende Vicente die Thomas vrijspeelde en die rondde de kans bekwaam af. FC Volendam ging door en een schot kon door doelman Jan de Boer van SC Heerenveen nog met de vingertoppen worden overgetikt. Halverwege de eerste helft kwam SC Heerenveen totaal onverwachts op gelijke hoogte. Het was een schot van Jan Ras die doelman Bart Koper kansloos liet, 1-1. FC Volendam was aangeslagen en het goede Volendamse spel van het eerste deel van de eerste helft was volledig ontregeld. Het spel was onrustig en onzorgvuldig. Dankzij een knappe redding van doelman Bart Koper kwam Sc Heerenveen niet op voorsprong. Vlak voor het rustsignaal kreeg FC Volendam nog een paar mogelijkheden. Die werden niet benut en zo gingen we de rust in met een 1-1 gelijkspel. Direct na rust een voortreffelijke aanval van FC Volendam over een aantal schijven. De bal kwam bij Reyza terecht en haalde genadeloos uit en de bal belandde in de bovenhoek. Zo kwam FC Volendam weer op voorsprong, 1-2. Vicente had de kans om de voorsprong uit te bouwen maar weer waren het de vingertoppen van doelman Jan de Boer van Sc Heerenveen die redding brachten. Lang genieten van deze voorsprong kon FC Volendam niet. Na een tegenaanval caramboleerde de bal via de paal terug in het veld en het was voor Jesse Oliekan van Sc Heerenveen een koud kunstje om de gelijkmaker binnen te tikken, 2-2. Het spel golfde op en neer en voor de toeschouwers een waar spektakelstuk. Na een goede pass van Mo werd Wessel in stelling gebracht die koelbloedig afrondde, 2-3. Binnen één minuut lag de bal aan de andere kant op de stip na een overtreding in het strafschopgebied. Doelman Bart was kansloos op de pingel van de aanvoerder van Sc Heerenveen en zo werd de stand weer gelijkgetrokken, 3-3. Even later was het weer raak aan de andere kant. Een pass van Wessel werd door Reyza fraai afgerond en kwam FC Volendam op een 3-4 voorsprong. Sc Heerenveen ging 1 op 1 spelen en met veel inzet en energie op zoek naar de gelijkmaker. Een schot toucheerde de bovenkant van de lat, maar er werden verder niet veel kansen meer gecreëerd . Er werd door beide ploegen niet meer gescoord en zo konden de drie punten mee in de tas naar Volendam. Piet Jonk stond ons met open handen op te wachten en wees nog fijntjes op de vertoning van de week ervoor tegen Sparta. Vandaag heeft de ploeg weer inzet getoond en een verdiende overwinning geboekt . Scoreverloop: 0-1 7. Thomas Schaap 1-1 20. Jan Ras (Sc Heerenveen) 1-2 41. Reyza Branellec 2-2 45. Jesse Oliekan (Sc Heerenveen) 2-3 57. Wessel Stuyt 3-3 58. Kiki Pierie (Sc Heerenveen) 3-4 60. Reyza Branellec Opstelling FC Volendam B1: Bart Koper, Damian Karpentier, Dani Mes, Boy Kemper, Dean James, Thomas Schaap, Vincente Besuijen (78. Kevin van Gasteren), Marco Speijk, Wessel Stuyt (70. Derry Murkin). Mohammed Chih (62. Max Veerman), Reyza Branellec (70. Rivelinio Groenert). Floris Heuyerjans FC Volendam C1 – Sparta Rotterdam C1 Wedstrijd Gestaakt De wedstrijd van zaterdag stond helemaal in het teken van Jay Kruiver. En wel op een heel pijnlijke manier. Vrijwel direct na de aftrap van Volendam kwam de snelle rechtsback zodanig hard in contact met een tegenstander dat hij daarbij zijn onderbeen brak. Na eerste hulp op het veld werd Jay even later met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Vanwege de impact van het incident op alle betrokkenen werd besloten om het spelen van de wedstrijd op te schorten naar een later datum. In de namiddag mocht Jay na behandeling het ziekenhuis gelukkig alweer verlaten. Naar verwachting zal de botbreuk op natuurlijke wijze kunnen genezen. Sterkte Jay, snel weer beter worden! Opstelling FC Volendam C1 Dion Vlak, Brooklyn van Doorneveld, Amir Afshari, Quinten de Fonseca, Jay Kruiver, Dimitri Darsan, Gedion Meridina, Jip Molenaar, Robin Schulte, Tom de Groot en Milo Bandringa Vitesse C2 – Volendam C2 1-5 Zaterdagmiddag half 3 FC Volendam C2 het opnemen op het prachtige complex Papendal tegen Vitesse C2 . Zij hadden een wedstrijd meer gespeeld en twee punten minder . Er was door trainer Rory Roubos gewaarschuwd voor onderschatting en iedereen wist waar hij moest staan en hoe te bewegen . De wedstrijd was nog geen vier minuten oud toen we een 1-0 achterstand opliepen (de zoveelste) door een misverstand in de achterhoede. FC Volendam ging niet bij de pakken neerzitten en hervond zich door de 1-1 te maken door goede actie van Jaymillio Pinas . De verassing was groot toen hij wederom scoorde met een goede actie 1-2 wat ook de ruststand was. We bleven met de rust op het veld ivm het verre teruglopen naar de kleedkamer (de wedstrijd van het Nederlands elftal hadden we dan zeker gemist) De puntjes gingen op de i en we moesten op zoek naar de derde goal. Heel veel kansen werden er gecreëerd maar de bal wilde er maar niet in. Toch lukte het wederom Jaymillio om de derde goal in het netje te schieten en maakte zijn verkiezing voor het KNVB-jeugd elftal O14 meer dan waar. 1-3. (als we zo spelen komen we allemaal in aanmerking voor het KNVB-jeugd elftal.) Net voor deze goal hadden we nog veel mazzel dat het niet de 2-2 tegen hadden gekregen, omdat de Vitessespeler al om onze keeper was gesneld en gelukkig voor ons de bal in het zijnet schoot.Deze derde goal was voor de Vitessenaren de doodsteek en Volendam lukte het om nog tweemaal te scoren door Amoah Sam 1-4 en de mooiste goal kwam van Sam Lautenschütz die net ervoor was ingevallen en met een mooie indraaiende curve de bal vlak vanaf de zijlijn over de keeper inschoot en de 1-5 maakte wat tevens de einduitslag was. Jongens , dit was een geweldige teamprestatie en met alle 16 spelers kunnen er nog rare dingen gebeuren dit seizoen (op het veld) . 1] Ciro Verkooijen 2} Terese Simons 3} Lex Veerman 4} Mats Nadorp 5) Kaya IJsendijk 6) Daan Steur 7) Andrei Vossen 8)Camiel Dijkers 9)Jaymillio Pinas 10) Ludnardo Schoop 11) Dichairo Hart 12) Sam Lautenschutz 14)Koen Breeuwer 15 Amoah Sam 17) Mitch van Kempen Peter Jonk Twingame Excelsior D2 - FC Volendam D2 Zaterdag was de volgende competitiewedstrijd tegen Excelsior. Met twee blessures blijven er maar 14 spelers over plus drie keepers. Dat betekent dat alleen een keeper als wissel mee is. Wij kozen daarom ook om niet door te draaien maar jongens op hun normale positie te laten spelen. In de eerste dertig minuten hadden wij het erg lastig om de bal in de goal te krijgen, mede doordat de keeper erg groot en goed was. Wat wij ook probeerden, wij kregen hem er niet. Dan raden jullie het al, aan de andere kant ging hij er in. Dit bekende een 1-0 achterstand. In de kleedkamer werd het team weer op scherp gezet zodat bepaalde afspraken zoals het klein maken en druk zetten, beter zouden worden gedaan. De tweede dertig minuten ging een stuk beter, al was dit team als tegenstander minder dan de eerste partij. Doordat de afspraken beter werden nagekomen en de kansen nu wel werden afgemaakt, resulteerde dit in een 4-0 overwinning. Mooi moment was de corner waaruit werd gescoord in de tweede partij. In de eerste partij, toen we tegen een aantal grote jongens speelden, zorgde dit voor weinig gevaar omdat zij veel konden wegwerken. De tweede partij waren wat kleinere jongens en kan je ballen wel hoog voor de goal voorgeven. Misschien niet de beste wedstrijd qua veldspel maar opnieuw een zeer terechte overwinning. Jarno Jongkind  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *