FC Volendam RSS

Voorbeschouwing FC Volendam – Achilles ’29

Vanavond staat de thuiswedstrijd tegen Achilles ’29 op het programma en laten we hopen dat vrijdag de 13e geen ongeluk brengt. Vorige week werd er met 3-1 verloren van FC Eindhoven. Volendam speelde een goede eerste helft en kwam 0-1 voor. Echter in 8 minuten tijd kwamen de wijdbroeken op een 3-1 achterstand wat ze niet meer goed konden maken. Volendam staat nog steeds op de vierde plaats op de ranglijst. Vijf punten achterstand op de nummer drie Roda JC die vorige week van plaats wisselde met Eindhoven. De wijdbroeken staan vier punten boven de nummer vijf FC Emmen.

Trainer Hans de Koning beschikt over een bijna fitte selectie. Alleen Raoul Esseboom moet nog aan de kant blijven vanwege een blessure. In de uitwedstrijd dit seizoen eindigde de wedstrijd in een 2-4 overwinning. Volendam kwam snel op 0-4 voorsprong maar wist dat niet vol te houden.

Waar Achilles vorig jaar troosteloos als laatste eindigde doet het het dit seizoen een stuk beter. Ze zijn momenteel terug te vinden op de 16e plaats met al meer punten dan vorig seizoen. Vorige week won de ploeg van trainer François Gesthuizen met 2-1 van FC Den Bosch. Oppassen geblazen voor de verdediging van het andere oranje, Thijs Hendriks maakte dit seizoen al 13 treffers.

De wedstrijd wordt vanavond gefloten door Christiaan Bax bijgestaan door de assistenten Hoekstra en Honig. De aftrap is om 20:00 in het Kras Stadion. Kom onze FC naar de overwinning juichen. Maandag staat er opnieuw een wedstrijd op het programma. Dit keer tegen koploper NEC.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: