FC Volendam RSS

Overtoom: “Lekker om slechte wedstrijden ook te winnen”

Door: Jessica Westdijk FC Volendam won vrijdagavond met 1-0 van Achilles '29, dankzij een doelpunt van Tom Overtoom. Zijn laatste doelpunt dateerde van ruim een jaar geleden en dus was de matchwinner extra blij: “We speelden vandaag gewoon een slechte wedstrijd, maar het is extra lekker als je dan toch wint. En voor mij helemaal om ook nog eens de winnende goal te maken.” Omdat Achilles '29 in een 4-4-2 formatie speelt, besloot ook FC Volendam de formatie aan te passen. Doordat Raymond Fafiani op het laatste moment ziek af moest haken en Jermano Lo Fo Sang geblesseerd raakte, vonden er op het laatste moment nog meer wijzigingen plaats: “Ik startte op nummer 10, toen Lo Fo Sang uitviel ging ik aan de linkerkant spelen en dat ging eigenlijk best wel lekker”, kijkt Overtoom terug. “In de eerste helft kwamen we er echt niet doorheen, maar in de tweede helft kregen we gelukkig wat meer ruimte.” Veel tijd om terug te blikken is er niet, want maandag gaat FC Volendam alweer op bezoek bij NEC: “We moeten nu weer snel vooruit kijken naar de wedstrijd van maandag. Het wordt een zware wedstrijd, maar dat zijn wel de mooiste wedstrijden”, vindt Overtoom. Een overwinning in Nijmegen zou opnieuw een grote stap zijn richting een goede uitgangspositie voor de play-offs: “Officieel blijft de negende plaats ons doel, maar als sportman wil je altijd voor het hoogste gaan. Zoals we er nu voorstaan moeten we eigenlijk gewoon bij de eerste vijf eindigen”, aldus de middenvelder.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: