Jeugdplan: update 12/11/2011

€ 50 euro bonus MAAK NU EEN ACCOUNT AAN EN KIJK GRATIS NAAR BARCELONA EN REAL MADRID! KRIJG 50 EURO GRATIS EN WIN VEEL GELD MET EEN VRIJE GOK!

Door een misverstand met de mail waren de e-mails van zaterdagmiddag tot zondagmiddag verdwenen. Hierdoor zijn de verslagen iets later dan gepland beschikbaar. Van de B2 heeft u nog een verslag tegoed... Excelsior A1 - FC Volendam A1 | uitslag 0-2 AGOVV A1 - FC Volendam A2 | uitslag 4-2 Argon B1 - FC Volendam B1 | uitslag 1-4  FC Volendam B2 - rkav Volendam B1 | uitslag 5-1 Almere City C1 - FC Volendam C1 | uitslag 0-2 Alphense Boys D1 - FC Volendam D1 | uitslag 2-1 FC Volendam D2 - Ajax D2 | uitslag 0-7  Medemblik E1 - Volendam (rkav) E1 | uitslag 1-6 (beker) C2 – mini toernooi Kras Stadion: AZ C2 - FC Volendam C2 | uitslag 3-1 Ajax C2 - AZ C2 | uitslag 3-1 FC Volendam C2 - Ajax C2 | uitslag 1-1   {foto4} Excelsior A1 bezorgt FC Volendam A1 opnieuw een lastige middag 12/11 – Slechte wedstrijden winnen is ook een kwaliteit… Deze voetbalwijsheid kwam vanmiddag weer eens boven drijven. Verder leerde deze wedstrijd dat er op mentaal gebied hier en daar nog wel wat binnen ons team valt te verbeteren. Onder voorjaarsachtige omstandigheden moest het team van trainer Stricker en zijn indrukwekkende staf in de schaduw van Stadion Woudestein aantreden tegen Excelsior A1. In de voorbereiding op dit seizoen werd weliswaar met 4-2 gewonnen, maar alle voorgaande confrontaties hadden geleerd dat de Rotterdammers voor ons een moeilijk te bestrijden opponent vormen. Ten opzichte van de laatste weken had de trainer een paar positiewisselingen in het team doorgevoerd, waardoor Sven Talsma en Eric Veerman weer op hun vertrouwde stek mochten starten en Damiën Menzo vanaf de zijkant moest gaan opereren. Yordi van Beek mocht als linker verdediger starten. Beide teams openden voorzichtig. Al in de 6e minuut bestrafte de scheidsrechter, die zich daartoe waarschijnlijk gedwongen voelde door een aanwezige rapporteur, een handsbal van Damiën Menzo met een gele kaart. 3 minuten later werd een luchtduel de Excelsior-keeper noodlottig. Hij kwam in botsing met Damiën, waarna beiden gestrekt en groggy op het kunstgras belandden. Damiën kon gelukkig verder, maar de sluitpost van de Rotterdammers liep, naar het zich liet aanzien, flinke schade op. Na een oponthoud van ruim 6 minuten werd de onfortuinlijke goalie per brancard van het veld gedragen en naar het ziekenhuis afgevoerd. Ondertussen had de trainer van Excelsior, die zich wilde vergewissen van de ernst van de blessure van zijn keeper, het aan de stok gekregen met de arbiter. Deze weigerde hem namelijk de toegang tot het veld. De daaruit voortvloeiende woordenwisseling tussen beide heren leidde tot het wegzenden van de oefenmeester van de thuisclub. Tot verbazing van alles en iedereen nam deze vervolgens, zonder een tegenactie van de scheidsrechter, gewoon weer zijn plek in de dug-out in. Ook na dit akkefietje bleef Volendam weliswaar de bovenliggende partij, maar echte scoringskansen wist men niet of nauwelijks te creëren. Het tempo lag ook veel te laag om het thuisteam werkelijk in de problemen te brengen. De vele onderbrekingen, als gevolg van blessurebehandelingen, waren overigens ook niet bepaald bevorderlijk om de wedstrijd echt op gang te krijgen. Het weerhield Robert Timisela er niet van een prima indruk te maken. Hij speelde sterk en won bijna al zijn duels. In de 38e minuut (effectief gezien zo ongeveer de 28e) etaleerde Eric Veerman zijn heerlijke traptechniek. Na een vlotte combinatie met Damiën produceerde hij een schitterende lob over de keeper. Helaas belandde deze op de lat. De van het aluminium terugspringende bal werd vervolgens door Marouane Bensabouh met een fraaie volley hard ingeschoten, maar zijn inzet werd door de reservekeeper geweldig gepareerd. Een hem te hulp geschoten verdediger zorgde ervoor dat werkelijk onheil voor zijn team definitief werd afgewend. Het lukte Excelsior slechts met het nodige fysiek tot de 42e minuut een Volendamse treffer te voorkomen. Toen slaagde Volendam er eindelijk in de brilstand van het scorebord te verwijderen. Een corner van Marouane vanaf rechts werd door Damiën onder druk prima aangenomen. Hij kapte daarna zijn man uit en schoot de bal snoeihard met links tegen de touwen, 0-1. Een lekkere opsteker zo vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd. De score zou voor rust nog verder zijn opgelopen als de doelman van Excelsior niet een paar keer met uitstekende reddingen zijn talent had geëtaleerd. Overigens gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de zwarthemden op slag van rust een uitstekende mogelijkheid werd geboden gelijk te maken, toen een volledig vrijgelaten speler raak kon koppen. Gelukkig verdween de bal net naast de kruising, zodat toch met een 0-1 voorsprong de rust werd bereikt. Raadpleging van de spelregels door de scheidsrechter tijdens de rust leidde ertoe dat de Excelsio-trainer bij de hervatting van de tweede helft alsnog achter de hekken werd gestuurd. Het tweede bedrijf was nog maar net begonnen toen Damiën op rechts een sterke actie liet zien. Opnieuw toonde de tweede keeper van het thuisteam zich een haast niet te nemen hindernis. Volendam speelde iets beter dan in de eerste helft en wist nu diverse aardige mogelijkheden te creëren. De doelman van Excelsior, type Kenneth Vermeer, weigerde echter mee te werken en bleef zijn team daardoor in de race houden. Nadat hij zich weer had onderscheiden door een kopkans van Joris Dekker onschadelijk te maken, was hij in de 61e minuut kansloos tegen Eric. Met een paar fraaie voetbewegingen wist hij zich volledig vrij te spelen en de keeper te passeren. Het vlagsignaal van de Rotterdamse grensrechter en de uitleg van de scheidsrechter waren voor discussie vatbaar, maar Eric’s treffer werd toch afgekeurd. Doordat Volendam er maar niet in slaagde te tweede bevrijdende treffer te produceren, voelden de Kralingers zich nog lang niet verslagen. Zij werden in die overtuiging gesteund door het feit dat ons team steeds slordiger ging spelen. Het lukte nauwelijks nog de bal in de ploeg te houden. Veel duels gingen verloren en afvallende ballen waren steeds een prooi voor Excelsior. Robert Timisela probeerde het daarom maar eens met een schot van afstand, maar die poging verdween naast. In de 80e minuut liet Joris ons opnieuw juichen, maar ook deze treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Meteen daarop zagen wij een prima redding van Mitchel Michaelis op een strak en hard afstandschot van een vrijgelaten Excelsior middenvelder. Het duurde tot de 87e minuut tot Volendam de wedstrijd eindelijk in het slot kon gooien. Een scrimmage binnen de 16 van Excelsior vormde de inleiding. Inzetten van Joris en Marouane werden in 3 instanties gekeerd, maar toen een verdediger zich genoodzaakt zag de bal met de hand tegen te houden, leverde dit ons een strafschop op. Marouane ontfermde zich hierover en schoot de elfmeter trap onberispelijk in, 0-2. Hiermee was de strijd definitief beslist. Een moeizame overwinning, maar ook die zitten er tussen en leveren evengoed 3 punten op. Rest mij tenslotte nog om Nitesh Khedoe, de onfortuinlijke keeper van Excelsior, mede namens ons team en voltallige staf, een voorspoedig en goed herstel toe te wensen. Volgende week komt Roda JC op bezoek. Wederom een tegenstander waartegen alles uit de kast moet worden gehaald. Een prima kans ook om de matige prestatie tegen Excelsior weer snel te doen vergeten en onze vaste volgers evenals het thuispubliek op een leuke middag te trakteren. Knallen dus! Gerard Veeken Opstelling FC Volendam A1: Mitchel Michaelis, Bowedee Burleson, Gerry Schilder, Sven Talsma, Yordi van Beek, Robert Timisela, Marouane Bensabouh, Eric Veerman, Joris Dekker, Marcel Veerman (’71 Soufian Moro), Damiën Menzo {foto5} Sterk spelend A2 genekt door corners koploper AGOVV A1 Op zaterdag 12 november stond het uitduel tegen de koploper AGOVV A1 op het programma. Onder leiding van de heer Strating werd er om 15:00 uur afgetrapt in het AGOVV stadion. De spelers van de A2 begonnen zeer goed aan het duel en toonde de absolute wil om te winnen. Na 8 minuten spelen was het Bilal el Achkar die goed druk zette op de linksback van AGOVV. Hij veroverde de bal en bracht deze direct bij Kick van Aelst. Met een mooie stift over de linksback werd Bilal 1 op 1 gezet met de keeper en Bilal wist wel raad met deze assist. 0-1. AGOVV ging gelijk op zoek naar de 1-1 en toonde lange tijd aan waarom zij bovenaan staan. Door goed verdedigend werk van FC Volendam werden er vanuit een compacte organisatie weinig echte kansen weggegeven en waren het de spelers van de A2 die een aantal keer gevaarlijk konden worden vanuit de omschakeling. Met name Bilal el Achkar was moeilijk te stoppen vandaag. De 0-2 viel helaas niet en het was AGOVV die in de 48ste minuut voor rust op gelijke hoogte kwam door een corner die in 2de instantie binnen geschoten werd. 1-1. Na rust werd er door beide partijen bij vlagen erg goed voetbal gespeeld. Hier en daar werden er door beide partijen kleine kansen gecreëerd. Uiteindelijk was het weer AGOVV die kon scoren vanuit een corner. 2-1. FC Volendam ging goed om met deze tegenslag en ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker. In de 60ste minuut werd Soufian Reclaoui in het veld gebracht en hij was gelijk gevaarlijk met een aantal weergaloze acties. Dat de 2-2 zou vallen was zeker. Het was Danny Tol die een mooi getrapte corner van Boyd Stevens promoveerde tot doelpunt. Onder leiding van Soufian Reclaoui ging FC Volendam door om de 2-3 te maken. Tot 2 keer aan toe kon een 1 op 1 situatie met de keeper van AGOVV niet omgezet worden tot een goal. 10 Minuten voor tijd kwam AGOVV op 3-2 door opnieuw een corner, weer werd er teveel naar de bal gekeken en werd de directe tegenstander uit het oog verloren. In de eindfase ging FC Volendam alles op alles zetten waardoor er nog een aantal spannende situaties ontstonden voor de goal van AGOVV. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd was het de snelle rechtsbuiten van AGOVV die vanuit de omschakeling de wedstrijd besliste. 4-2. Opstelling: Dean Schilder, Dennis de Wit, Rafik el Hamdi, Boyd Stevens, Oscar Wilffert, Danny Tol, Bilal el Achkar, Sander Bond, Bram Barhorst (Soufian Reclaoui), Kick van Aelst ( Armando Cuvalaij), Randy Hondius. {foto12} Argon B1 - FC Volendam B1 1-4 (0-3) FC Volendam moest vandaag in Mijdrecht tegen Argon laten zien dat de goede resultaten van de afgelopen weken geen incident waren. De weg naar de een hogere klassering in de ranglijst is ingeslagen. Het werd FC Volendam in de tweede minuut door de tegenstander wel erg gemakkelijk gemaakt want een vrije trap van Johan Keizer bracht erg veel chaos en paniek in het strafschopgebied. Aubrey Hoogdorp liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en profiteerde van dit presentje en bracht de snelle 0-1 voorsprong op het scorebord. FC Volendam was gretig en direct de bovenliggende partij en creëerden ook kansen vooral via de linkerkant waar de onberekenbare Leroy de Graaff een plaag was voor zijn directe tegenstander. Hij had helaas met de afwerking weinig geluk want een corner van Johan Keizer schampte hij de bal met het hoofd en die belande net naast het doel. Kort hierna zijn tweede grote kans maar alleen voor de keeper mikte hij net aan de verkeerde kant van de paal. De verwachte 0-2 voorsprong zou er toch komen en via een wonderschone voorzet van Johan Keizer kopte superspits Aubrey Hoogdorp de bal fraai binnen. Vlak voor rust fungeerde Aubrey Hoogdorp dit keer als aangever en bracht Didier Karregat in stelling en die kon koel en beheerst afronden en gingen we rusten met een zeer comfortabele 0-3 voorsprong. {foto14} Na rust zou er een strijdbaar Argon uit de kleedkamer komen om te strijden voor een beter resultaat. Dit klopte ook want na rust was er bij FC Volendam wat gemakzucht en verslapping. Door gebrek aan concentratie in de ploeg kwam Argon verdiend op 1-3. Hiermee gloorde er weer wat hoop bij Argon. Argon kwam daarna niet meer tot grote daden of kansen want FC Volendam was toch weer wakker en pakte de draad net als voor rust weer op. Er werd ook nog gewisseld. Eerst kwam Denzel Sno in de ploeg voor Leroy de Graaff en later in de wedstrijd zou Brandon Nojoredjo na een langdurige blessure invallen voor de hardwerkende en moegestreden Rowin Mol. Denzel Sno had een goede mogelijkheid om de score verder op te voeren maar zijn “roze“ vriendjes lieten hem dit keer in de steek. De verdiende 1-4 zou er toch komen want een lange pass van Damon Mirani werd aangenomen door Genridge Pryor en hij kapte eerst zijn tegenstander uit en bracht met zijn schot de keeper op het verkeerde been en de 1-4 eindstand was hiermee een feit. Ook was het fijn om te zien en te horen dat de kruisband operatie bij Denzel Pryor goed is verlopen en hij op krukken aanwezig was om zijn tweelingbroer en zijn teamgenoten aan te moedigen. Nu nog hard en stap voor stap werken naar volledig herstel en terugkeer op het voetbalveld. Opstelling: Dave Hiddes, Piet Blokdijk, Elroy Tuur, Damon Mirani, Johan Keizer, Floris Mulder, Genridge Pryor, Rowin Mol (68. Brandon Nojoredjo), Aubrey Hoogdorp, Didier Karregat Leroy de Graaff (52. Denzel Sno). Floor Heuyerjans {foto13} Almere City C1 – FC Volendam C1 (0-2) Vandaag was het ‘De’ grote dag, wij moesten op bezoek bij de gastheren Almere City. Laats genoemde staat met 1 punt op de 12e en laatste plaats en de C1 staat met 3 punten 1 plek boven Almere City. Bij winst zou de ploeg op 5 punten komen van Almere City en directe concurrent Zeeburgia passeren op de ranglijst. Bij verlies gaat Almere city over de FC heen en zou de ploeg laatste in de competitie komen te staan. Er stond dus voor zowel de FC als Almere City vandaag veel op het spel. {foto6} Vanaf de aftrap was dit te merken, want waar de weersomstandigheden ons een geweldig potje voetbal konden beloven dachten beide ploegen hier anders over. Zowel Volendam als Almere City keken de eerste minuten de kat uit de boom en lieten elkaar in balbezit het spel maken. Waar de ploeg in de afgelopen wedstrijd tegen Groningen de boventoon voerde zowel in het voetbal als in de werklust, kwam de ploeg vandaag slap uit de kleedkamer en daarnaast was het de verdienste van Almere City dat ervoor zorgde dat wij in de 1e helft geen kans creëerde. Daar in tegen kreeg Almere City een handje vol “kansjes” maar mistte o.a. de scherpte in de afronding en goed optreden van keeper Ruben ,samen met de achterhoede, zorgde ervoor dat beide ploegen met 0 op het scorebord de kleedkamers opzochten. {foto7} Na een donderspeech in de rust kwamen de mannen vol goede moed het veld op en kon de strijd losbarsten in het Mitsubishi Forklift Stadion. Volendam had 2 verse krachten het veld in gestuurd en de jongens moesten veel meer proberen te voetballen via het middenveld. In combinatie met de harde werklust van de afgelopen weken trokken de jongens ten strijde. In de 3e min na rust kreeg de ploeg direct hun 1e kans. Na een afgeslagen cornerbal van Almere City kon de ploeg counteren. Met een prachtige bal werd Puck de diepte ingestuurd. Hij liep samen met de verdediger van Almere City het strafschopgebied in maar zijn schot werd door de keeper gepakt. Na dit moment kreeg Almere City een fase waarin het op voorsprong kon komen. Een bal op de lat en een drietal keer moest Ruben de voorsprong voorkomen. In de 53e min kregen wij wederom een grote mogelijkheid, dit keer stuurde Joey Salden spits Martijn, op de middenlijn, via een prachtige bal de diepte in. Hij kwam één op één met de keeper alleen zijn schot net naast. Tussen de 57e en 60e min vond een belangrijke periode plaats voor zowel FC Volendam als Almere City. Als eerste kreeg de laatste man van Almere City wegens praten een gele kaart. Nog geen minuut hierna kreeg Almere City de mogelijkheid om op 1-0 te komen. En in de 59e min vond er een overtreding plaats door de laatste man van Almere City, wat zijn 2e gele kaart betekende en kon met rood van het veld vertrekken. Van de 10 man situatie bij Almere City maakten wij geweldig gebruik, vanuit een corner kwam de bal voor de voeten van Jamie die snoeihard uithaalde en zo de voorsprong binnenschoot. Twee minuten voor tijd mocht de goed ingevallen Martijn in een één op één situatie de 0-2 aantekenen. {foto8} Waar lang gestreden is voor drie punten, zijn deze eindelijk binnen. Misschien was het in deze wedstrijd iets minder verdiend dan in de afgelopen twee wedstrijden, alleen hadden wij vandaag het geluk wel eens aan onze zijde. Dit is de 1e overwinning in een reeks van drie directe concurrenten (laatste wedstrijd is tegen AFC) waarin aankomende dinsdagavond de 2e wedstrijd op ons staat te wachten. Wij ontvangen thuis dan directe concurrent Zeeburgia. Bij winst lopen wij uit op Almere City en Zeeburgia en gaan over AFC heen. Opstelling FC Volendam C1: Ruben Beemer, Mick Nelen (’45 Joey Veerman), Renne Donkor, Wilson Bakker, Nevin Haagedoorn (’69 Nick Binken), Gevano End, Martijn Wit (’35 Martijn van Oers), Symon Schilder (’35 Sebastiaan van der Linde), Puck Postma, Jamie Jacobs, Joey Salden (’56 Kees Zwarthoed). {foto15}   FC Volendam D2 – Ajax D2 (0-7) Deze wedstrijd betekende veel meer dan zomaar een wedstrijd tegen Ajax. Het was het weerzien met Kees de Boer en Jim Beers. De oud ploeggenoten, die deze zomer de overstap van de FC naar Ajax hadden gemaakt. Ajax D2 was en is de koploper in deze klasse. De FC D2 stond vooraf aan deze wedstrijd op de negende plaats. In het Kras-stadion zou het een moeilijke klus worden voor de jongens, maar met de nodige strijd moest er toch wel iets te forceren zijn. Ajax D2 had immers moeite met een ploeg die snel druk zou geven, zo bleek na de verloren wedstrijd tegen Purmersteijn D1 van vorige week. (3 – 1 verlies). In de kleedkamer had trainer Patrick Tax de ploeg op de juiste scherpte gezet. {foto9} Op het veld bleek die scherpte echter niet te zien. Vanaf de eerste minuut gaven we de Ajacieden veel teveel ruimte om te voetballen. Ze kregen tijd om aan te nemen, te kijken en de volgende schakel in te passen. Onze jongens kwamen steeds te laat bij de tegenstander. Natuurlijk was dat ook een kwaliteit van Ajax. Ze speelden snel en iedereen was rond de bal in beweging. De Volendammers leken vast te zitten en kwamen steeds te laat. Binnen korte tijd stond het 0 – 3. Om terug te komen in de wedstrijd hadden we een tegendoelpunt nodig. Vanuit een corner kopte Teun Stevense maar net naast. Jay van Ooijen schoot, na goed voorbereid werk van Jan Steur, tegen de lat. Nick Kaaijmolen kwam, na slordig inpassen van de defensie van Ajax, voor de keeper, maar schoot tegen de doelman aan. Het zat niet mee.  Aan de andere kant viel de vierde goal van Ajax. Ruststand : 0 – 4. {foto10} In de rust werd wederom gehamerd op scherpte. Voetballen met je hart, goed aannemen van de bal, afschermen en oranje inpassen. Maar ook de tweede helft bleef Volendam de bal veel te snel inleveren. Keeper Stan Zoetebier moest op z’n verjaardag nog drie goals incasseren, waaronder een doelpunt van Kees en van Jim. Eindstand : 0 – 7. Vandaag ging alles fout wat er fout kon gaan, een volledige off-day voor het team. Deze dreun komt hard aan. Het enige nu te doen : leren van fouten, borst vooruit, keihard trainen en volgende week tegen Roda’23 laten zien hoe het anders moet. Foto's D2 © Rob Lezer   klik voor alle foto's op de link's hierboven deze foto's zijn te bestellen op http://fcvolendam.tv   FC Medemblik E-Top - Volendam E-Top (Beker) De laatste wedstrijd in de bekerpoule was uit tegen FC Medemblik en vooraf was al bekend dat het wel erg raar moest lopen dat Volendam zich niet zou plaatsen voor de volgende bekerronde. Deze houding was duidelijk merkbaar bij de jongens, ondanks waarschuwingen van de technische staf en diverse ouders. Hoe dan ook: Zoiets sluipt er blijkbaar gewoon in. De 1e helft was dan ook niet om aan te zien en dat gold voor beide ploegen. Een voormalige trainer van FC Volendam (Bert Jacobs) introduceerde ooit de voebalterm “Hotsknotsbegoniavoetbal” en daarbij moet hij deze 1e helft in gedachten hebben gehad. Na een flitsende start, Daan mocht 2 keer achter elkaar alleen op de keeper af gaan maar miste evenzovele keren, leek het wel een vuurwerkshow bij de Sinterklaas. De ene vuurpijl volgde de andere op naar voren en dat ging over en weer. Dat de ruststand 0-0 was mocht dan ook geen verrassing zijn. {foto11} Na rust leek het dezelfde kant op te gaan, maar de 0-1 van Lennard brak de ban. Daarna ging het plotseling snel. Kees maakte de 0-2, Jip 0-3 en Rick drukte tot 2 keer toe af uit een hoekschop. Tussendoor redde Medemblik de eer, maar Jip tekende met de 1-6 voor het slotakkoord. Al met al netjes doorgebekerd, daar valt niks op aan te merken. Deze E-top groep kan donders goed voetballen, dat hebben we al enkele keren mogen zien, alleen vergeten ze dit af en toe te doen. Met ingang van volgende week starten ze in de hoogste hoofdklasse van de E-top teams en zal er gestreden moeten worden voor elke meter gras. Een prachtige competitie met alle sterkste ploegen: Ajax, AFC, Zeeburgia, DWS, Sporting Almere, Fortuna Wormerveer, DEM en Volendam. We beginnen uit tegen Sporting Almere, een oefenwedstrijd werd daartegen met 3-4 verloren, dus dat wordt gelijk aan de bak. Succes! Tot volgende keer.


Tweet

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
GRATIS € 50 BIJ UNIBET!

    

RECENTE BERICHTEN

  • Scorende bankzitter Platje accepteert uitleg trainer: ‘Elke week knokken’ – ELFvoetbal.nl
  • Jeugdplan: uitslagen 19/11/2011
  • Jeugdplan: uitslagen 19/11/2011
  • Jeugdplan: uitslagen 19/11/2011
  • Jeugdplan: uitslagen 19/11/2011

ECHTE FAN ? LIKE ONS DAN !!