FC Volendam legt de lat hoog

€ 50 euro bonus MAAK NU EEN ACCOUNT AAN EN KIJK GRATIS NAAR BARCELONA EN REAL MADRID! KRIJG 50 EURO GRATIS EN WIN VEEL GELD MET EEN VRIJE GOK!

De nederlaag die FC Volendam opliep in De Goffert sneed door de ziel van de spelers. Vol overgave en met veel overtuiging werd geprobeerd NEC beentje te lichten. De thuisclub speelde weinig overtuigend, maar trof in Volendam een tegenstander die nog niet brutaal genoeg het gat kon dichten tussen eredivisie en Jupiler League. Eén foutje was genoeg voor de nederlaag. Daar stond een aantal prachtige aanvallen en kansen tegenover, die niet verzilverd werden. De hand in eigen boezem maakt duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is, al besefte de ploeg ook, dat de genade ook wel eens van buitenaf mag komen. Al een paar jaar ligt FC Volendam uit de beker door beslissingen, die een andere insteek verdienden. Deze zondag gaat FC Volendam op bezoek in Tilburg. Willem II promoveerde in 1987 op dezelfde dag als FC Volendam naar de eredivisie. De Tilburgers verbleven vervolgens 24 seizoenen op het hoogste niveau, terwijl FC Volendam de heen-en-weer in die periode alle eer aandeed. Nu is Willem II toch weer in de Jupiler League terecht gekomen. Met een vrijwel volkomen nieuwe selectie zal een poging gewaagd worden het hoogste platform opnieuw te bereiken. FC Volendam heeft dezelfde ambitie. De lat wordt elk jaar hoog gelegd. FC Volendam heeft alles om een eredivisiewaardig voortbestaan op te bouwen. De onderlinge krachtmeting op deze laatste speeldag in oktober zal duidelijk maken wie het verst is in het verwezenlijken van de doelstelling. De laatste herinnering aan Willem II dateert van 2008-2009. In Volendam was het uitgerekend tegen Willem II, dat FC Volendam het eerste competitiepunt pakte na zeven nederlagen. Het werd 2-2 door Melvin Platje en Paul de Lange. Rowin van Zaanen had de winnende goal op de schoen, maar trof te paal. In Tilburg pakte FC Volendam later de eerste uitoverwinning in dat seizoen. Door Rowin van Zaanen en Henny Schilder werd een 1-0 achterstand omgezet in een 1-2 overwinning. Met deze ruggensteun weet het elftal, dat in voetbal veel mogelijk is. Steeds meer Volendamsupporters volgen het Andere Oranje door het land. Aan steun zal het dus niet ontbreken. In het veld moet het gebeuren, maar daaraan wordt niet getwijfeld.


Tweet

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
GRATIS € 50 BIJ UNIBET!

    

RECENTE BERICHTEN

  • Menzo: ‘Ik was graag hoofdtrainer geworden’ – VoetbalPrimeur.nl
  • In memoriam: Klaas Schilder (Kalf)
  • Video: Willem II’er Schreurs zet FC Volendam op vier punten – ELFvoetbal.nl
  • Willem II’er Schreurs zet FC Volendam op vier punten – ELFvoetbal.nl
  • Samenvattingen gespeelde duels Jupiler League

ECHTE FAN ? LIKE ONS DAN !!